Jelentkezés rendezvény szervezésére

Az OMÉN sikere töretlen, köszönhetően valamennyi rendezőnek, szervezőnek és aktív közreműködőnek. A tapasztalatok csak megerősítenek a cél helyességében és erőt adnak/adhatnak a folytatáshoz. Így ebben az évben, 2024. november 1 – november 29. között is lesz OMÉN, mely céljaiban változatlanul, a szerzett tapasztalatok felhasználásával kerül megrendezésre.   
A cél eléréséhez persze minden érintettnek magának kell éreznie ezt az eseménysorozatot. Ennek érdekében az első és legfontosabb tennivaló, hogy az épületgépészek, – legyenek azok szakmunkástanulók, mérnökök, kereskedők, kivitelezők – és éljenek az ország bármely szegletében, ezeket a napokat használják ki a társszakmákkal való érintkezésre, a civil szférával való kapcsolatra és egymás megismerésére és elismerésére. Az Országos Magyar Épületgépész Napokon tehát országosan kell rendezvényeket, akciókat kezdeményezni, azokat a hely adottságok kihasználásával szervezni, és ezekben a civil szférával, más szakmával való kapcsolat, a figyelem-felkeltés kegyen a középpontban.

Ha sikerül elérni, hogy az oktatási intézményekben ezeken a napokon esetleg oktatási szünet legyen és a tanulók, hallgatók sport, kulturális rendezvényekkel mutatkoznak, az intézményekben nyitott napot hirdetve bemutatják a szakterület szépségeit, sokat jelent a szakterület megismertetésében és a szakmai utánpótlás javításában. A kereskedők ezeken a napokon akciókat hirdethetnek, nyereményjátékokat szervezhetnek, ajándékokat kínálhatnak, akkor ezek a napok a civil szféra számára nagyon emlékezetes lehet, rendszeressé válása esetén az
épületgépész napok fogalommá válhatnak. Ezek a rendezvények teljesen szabadon, és öntevékenyen, a lehetőségek mérlegelésével válhatnak élménnyé és nem kötelezősége miatt kényszerré, teherré. Az év egy hetére sűrítve az ilyen akciókat ráirányítják a figyelmet az épületgépészetre, ez valóban az épületgépészek napjai lehetnek, valamennyiünkké, mindenhol az országban. Ahhoz azonban, hogy ez megvalósulhasson mindannyiunk aktív közreműködésére, ötletére, aktivitására van szükség.

A szakma ismertségének növelése mellett persze az ünneplés, a kimagasló tevékenységek és személyek megbecsülése és a szórakozás sem maradhat el. Ezért az Országos Épületgépész Napok keretében van egy kiemelt rendezvénye, ahol a találkozás, az ünnepélyesség, a díjazás és a szórakozás a cél.

Kérjük az épületgépészeket, leendő épületgépészeket oktatókat és tanulókat, ötleteikkel járuljanak hozzá az épületgépész napok sikeréhez, legyenek részesei ennek a sikernek, legyenek aktív tagjai az épületgépészeknek, akiket ezeken a napokon az egész ország meg tud
ismerni, és tud ünnepelni. Kérjük azokat a szervezeteket, akik vállalni tudnak ilyen rendezvényeket, akciókat – legyen az szakmai, sport, vagy kulturális – esemény, hogy szervezzék, és időzítsék ezekre  a napokra.

Kérjük a szakma támogatóit, vezetőit, mecénásait, hogy támogatásukkal járuljanak hozzá a nap sikeréhez, mint ahogyan ezt eddig is megtették. Támogassák a helyi kezdeményezéseket, és maguk is kezdeményezzenek ilyeneket.

Az Országos Magyar Épületgépész Napok céljainak megvalósítása érdekében létrejött egy bizottság (OMÉN-KB), melynek feladata a kezdeményezés, segítés, koordinálás, az események informatikai hátterének kezelése (a talalkozzunk.hu lapon), ahol minden kezdeményezés, minden történés dokumentálásának helyt kívánunk adni, abban a reményben, hogy ez egy nagyon
színes kép lesz.

Kérjük az épületgépész társadalom aktív közreműködését a napok sikere érdekében, támogatását ugyan úgy, ahogyan eddig is tették, kiemelten kezelve a helyi kezdeményezéseket.

dr. Barótfi István
OMÉN-KB

Az alábbi regisztrációs lap kitöltését követően, szervezőbizottságunk megvizsgálja a megrendezni kívánt esemény feltételeit, bekapcsolja az eseménysorozatba, és minden esetben visszaigazolja azt! Esetleges kérdése esetén szervezőbizottságunk tagjait is keresheti közvetlenül, az elérhetőségek bármelyikén.

Szakmai főtámogató:
Főtámogató:
Kiemelt támogatóink:
Ezüst Plusz fokozatú támogatóink:
Ezüst fokozatú támogatóink:
Bronz fokozatú támogatóink:
Médiatámogatók:

Rendezvény regisztráció

Az alábbi gombra kattintva regisztrálhat rendezvényt az OMÉN keretein belül.

OMÉN PressKit

Töltse le az OMÉN aktuális PressKit-et és használja a az OMÉN jelzést rendezvényein, kiadványain.