Felhívás UPDATE

 

Az Országos Magyar Épületgépész Napok (OMÉN) szervező konzorciuma nevében Prof. Dr Barótfi István 2020. február 11-én jegyzett FELHÍVÁS-a így kezdődik:

„Az Országos Magyar Épületgépész Napok (OMÉN) előző éve is sikeres és eredményes volt, köszönhetően valamennyi rendezőnek, szervezőnek és aktív közreműködőnek. Ezek csak megerősítenek a cél helyességében és erőt adnak/adhatnak a folytatáshoz. Így ebben az évben, 2020. november 23-27. között is lesz OMÉN, mely céljaiban változatlanul, a szerzett tapasztalatok felhasználásával kerül megrendezésre. 

A cél eléréséhez persze minden érintettnek magának kell éreznie ezt az eseménysorozatot. Ennek érdekében az első és legfontosabb tennivaló, hogy az épületgépészek, – legyenek azok szakmunkástanulók, mérnökök, kereskedők, kivitelezők, gyártók – és éljenek az ország bármely szegletében, ezeket a napokat használják ki a társszakmákkal való érintkezésre, a civil szférával való kapcsolatra és egymás megismerésére és elismerésére. Az OMÉN-on tehát országosan kell rendezvényeket, akciókat kezdeményezni, azokat a hely adottságok kihasználásával szervezni, és ezekben a civil szférával, más szakmával való kapcsolat, a figyelem-felkeltés legyen a középpontban.”

Most, az év júniusában egy világjárvány árnyékában kell a folyamatot újra gondolni. A folyamatot, amelynek célja találkozásokkal, szakmai rendezvényekkel az épületgépész közösség erősítése, építése, ezáltal a szakma érdekérvényesítő képességének fokozása.

A világ, az ország, a szakmák és a mi szakmánk is nehéz helyzetbe került és csak reménykedhetünk, hogy lassan túl leszünk rajta. Ehhez persze tenni, tennünk kell. Az újra indulásban megnő a kapcsolatrendszerek szerepe, a vágyott összetartó közösség erejének a jelentősége! Ebben a nehéz időszakban a közösségépítés munkájának, szervezésének szerepe fokozott.

Erre tekintettel, a várható nehézségek ellenére sokrétű elemző munka, a hírek értékelése alapján az a meggyőződésünk alakult ki, hogy az OMÉN-2020 rendezvényeit a tervezett időszakban meg tudjuk szervezni, és meg kell szervezni! Lehetőséget kell biztosítani a szakmai találkozásokra, az „Év Emberei” díjak-, valamint a szakmai társadalmi szervezetek és a MMK Épületgépészeti Tagozata legmagasabb díjainak méltó és ünnepélyes keretek között történő átadására!

A 2020. februárjában elindított szervező munkát folytatjuk! A járványhelyzet folyamatait figyeljük, a szervezés lépéseit ehhez igazítjuk, szükség esetén korrigáljuk. A szervező munka koordinálása, az események regisztrálása, nyilvántartása a már megismert www.talalkozzunk.hu aktív honlapon történik.

A februári Felhívás záró gondolatai továbbra is aktuálisak:

„Kérjük az épületgépész társadalom aktív közreműködését és aktív támogatását ugyan úgy, ahogyan eddig is tették, kiemelten kezelve a helyi kezdeményezéseket.”

Összeállította:

Gyurkovics Zoltán elnök

OMÉN KB

Budapest, 2020. 06. 10.

Szakmai főtámogató:
Főtámogató:
Kiemelt támogatóink:
Ezüst Plusz fokozatú támogatóink:
Ezüst fokozatú támogatóink:
Bronz fokozatú támogatóink:
Médiatámogatók: