Felhívás 2023

Felhívás az Országos Magyar Épületgépész Napok 2023. évi rendezvényeire

Az OMÉN- és az Épületgépész Bál szervezőbizottságának az elmúlt évek során szinte csak nehéz helyzetekkel kellett szembenéznie. Gondolhatunk itt a koronavírus járvány miatt kialakult vészhelyzetre, aztán – rövid konszolidáció után – jött az orosz-ukrán háborús konfliktus, amely sajnos még ebben az időszakban is tart.

A tavalyi, 2022-es OMÉN szervezés során tudtunk visszatérni a hagyományos kerékvágásba. Az érdeklődés minden elképzelésünket felülmúlta!

Szólni kell a Bált megelőző időszakról, az OMÉN hetéről is! Már nem is a hetéről, hanem heteiről beszélhettünk. Az eredeti gondolatot a különböző helyszínekre szervezett szakmai rendezvények – találkozások, kerekasztal beszélgetések, létesítmény látogatások – valamint sportversenyek időpontjai kiléptek, bőven kiléptek az egyhetes keretből!

2023-ban – annak ellenére, hogy „a nemzetközi helyzet” nem javult, sőt talán „fokozódott” – az OMÉN hetét az OMÉN hónapjára bővítettük ki! Szeretnénk, hogy 2023 egész novembere az épületgépész szakmáról szóljon, az épületgépész szakmáról IS szóljon.   

Felhívással fordulunk szakmagyakorlóinkhoz, a társadalmi szakmai szervezetek területi képviselőihez, a MMK Épületgépészeti Tagozata megyei szakcsoportjaihoz, az eddig is sok segítséget nyújtó szakmai partnereinkhez, az épületgépész közép-, és felsőfokú képző intézményekhez, hogy a már eddig megszokott módon szervezzenek 2023 november hónapban találkozásokat. Szervezzenek szakmai rendezvényeket, projektlátogatásokat. 

A Szervező Bizottság az OMÉN-2023 programszervezését elindította! Elindította abban a hitben, hogy szakmagyakorló kollégáink várják az épületgépészek hónapját, aktívan közreműködnek majd a kisebb-nagyobb rendezvények szervezésében, illetve részt vesznek azokon.

Záró rendezvényünk szokásosan a Díjátadó Gálának helyet adó Épületgépész Bál lesz! 

Az Épületgépész Bál tervezett időpontja 2023. december 1. (péntek), helyszíne idén a Budapest Marriott Hotel. 

Addig azonban még sok a tennivalónk. Ki kell választani a legfontosabb szakmai díjakra érdemeseket. A MÉGSZ „Meszlényi Zoltán”-, a MÉgKSZ „Az Épületgépészetért”-, valamint a MMK „Macskásy Árpád” díjai kitüntetettjeit a szervezetek saját kitüntetési szabályzatai alapján választják meg!

Az Év Emberei épületgépész kitüntetettjeit több kategóriában szavazás útján jelöljük ki, választjuk meg.

A hátralévő időszakban sok feladat vár a Szervező Bizottságra, de sok feladat vár Rátok, épületgépészekre is a remélt sikeres lebonyolítás érdekében!

Várjuk a további támogatói jelentkezéseket! A szervezéssel kapcsolatos legfontosabb információkat továbbra is a www.talalkozzunk.hu honlapunkon követhetik!

Felhívás letöltése: Letöltés (PDF)

Golyán László

elnök
Magyar Épületgépészek Szövetsége
Az OMÉN Alapítványi kuratóriumának elnöke

Gyurkovics Zoltán

elnök,
MMK Épületgépészeti Tagozat OMÉN KB elnöke
Alapítványi kuratóriumi tag

Király Tamás

elnökségi tag,
Magyar Épg.Koord. Szöv. 
OMÉN zárórendezvény SzB elnöke
Alapítványi kuratóriumi tag

Szakmai főtámogató:
Főtámogató:
Kiemelt támogatóink:
Ezüst Plusz fokozatú támogatóink:
Ezüst fokozatú támogatóink:
Bronz fokozatú támogatóink:
Médiatámogatók: