Év Emberei 2022

2022-es évben az Épületgépész Bálon díjazott kollégáink

Az Épületgépészetért Díj: dr. prof. Kajtár László

Kajtár László a BME-n 1986-ban doktorált, majd 1995-ben a műszaki tudomány kandidátusa lett, 2017-ben habilitált, majd 2021-ben megszerezte az MTA doktora címet. Aktív résztvevője az épületgépész szakmai közéletnek.

Meszlényi Zoltán Díj: Hoffmann László

Hoffmann László víz-, gázvezeték- és készülékszerelő valamint hegesztő szakoktatóként négy évtizeden át elkötelezetten, nagy odaadással, magas színvonalon tanította és nevelte a szegedi épületgépész szakmunkástanulókat, szakközépiskolásokat, példát mutatva sok száz tanulónak a szakma szeretetéről, a fegyelmezett, pontos munkavégzésről, a tanulás és fejlődés fontosságáról, az önzetlen szakmaközéleti tevékenységről.

Macskásy Árpád Alkotói Életműdíj: Petrika László

Petrika László több, mint 45 éves tervezői tevékenysége során színes, sokrétű szakmai életutat jár be. Lakóépületek, közintézmények megvalósulásának sora köthető tervezői munkásságához. Tervezett távhő-, és PB gáztartályos rendszereket, technológiai gáztüzelő rendszereket, de strandok-, élményfürdők víztechnológiáját is.

Macskásy Árpád Alkotói Díj: Szigyártó Gábor

Szigyártó Gábor a diploma megszerzése után a BME Vízgépészeti Tanszékén dolgozott 1998-ig. Magánirodája vezető tervezőjeként negyedszázados referenciája rendkívül gazdag és sokrétű! Kulturális és műemlék jellegű tervezési munkái meghatározóak, kiemelkedő a Komáromi Csillagerőd műemlékegyüttesének rekonstrukciós tervezése.

Az Év Épületgépész TervezőjeGáspár Tibor

A Körös Consult Kft. projektvezető tervezője a díjat a MOL CAMPUS Budapest teljeskörű épületgépészeti tervezéséért kapta.

Az Év Épületgépész Oktatója: dr. Lakatos Ákos

Dr. Lakatos Ákos kiemelkedő oktatási tevékenységet folytat gépészmérnöki területen alap és mesterképzésben résztvevő hallgatók számára a Debreceni Egyetemen és meghívás alapján külföldi felsőoktatási intézményekben, magyar és angol nyelven egyaránt.

Az Év Épületgépész Mérnöke: Vörös Szilárd

Vörös Szilárd az IMI-HYDRONIC Kft. munkatársaként kiváló előadó, gyakorlatias rendszerbemutató, hibadiagnoszta és problémamegoldó, a kutatás-fejlesztési eredményeket közérthetően közvetíti a hallgatóságának, munkája egyaránt hasznos a tervezők, kivitelező, szervízesek és üzemeltetők számára.

Az Év Épületgépész Kivitelezője: Korompay Zoltán

Munkáját a szakértelem, elhivatottság, pontosság jellemzi. Büszke a csapatára, különösen Németh Iván ügyvezető társára és Gallai Mártonra, akikkel sikereiket sorra érik el a geotermikus rendszerek telepítésénél. Nevükhöz fűződik a MOL Campus geotermikus rendszerének tervezése és kivitelezése, amely az egyik legnagyobb Európában.

Az Év Épületgépész Márkaképviselője: Juhász László

Juhász László 30 éve látja el a Viega képviseletét Magyarországon 2007-től, a Viega Kft. megalakulásától ügyvezető igazgatóként képviseli a műszaki haladást, fejlődést, a biztonságos szereléstechnikát. Hitvallása az élni és élni hagyni elv.

Az Év Épületgépész Kereskedője: Szatmári Zoltán

Szatmári Zoltán a Szatmári Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója, amely 40 kereskedéssel rendelkezik az ország számos pontján. A vállalat harminc éves fejlődése eredményeként több mint ezerkétszáz munkavállaló alkotja a Szatmári csapatát. 

A díjat fia, ifj. Szatmári Zoltán vette át.

Az Év Épületgépész Gyártója: Nyárády-Berzsenyi Győző

Nyárády-Berzsenyi Győző 1987-ben végzett a BME Gépészmérnöki Karán folyamattervező (épületgépész) mérnökként. Dolgozott a DUTÉP-nél, a 43. ÁÉV-nél, a GEA Klímatechnika Kft.-nél, közel 10 évet töltött a Buderus Hungária Kft.-nél (három évig cégvezetőként), majd az ÉMI értékesítési igazgatója volt. 2019-től a Rosenberg Hungária Kft. értékesítési vezetője. Számos szakcikk és előadás szerzője.

Szakmai főtámogató:
Főtámogató:
Arany fokozatú támogatóink:
Ezüst Plusz fokozatú támogatóink:
Ezüst fokozatú támogatóink:
Bronz fokozatú támogatóink:
Médiatámogatók: